Blogs

Giver det Carte Blanche at være Særligt Sensitiv?

For nylig blev jeg lettere provokeret af endnu en, der syntes andre mennesker skulle tage særligt hensyn, når vedkommende nu var Særligt Sensitiv. Især fordi der implicit i fortællingen lå, at andre mennesker var det direkte modsatte - nærmest ufølsomme, kolde og ligeglade. 

Giv din indre kritiker en fridag

5 råd til at lade din intuition guide dig

Måske du også kan få glæde af følgende fem råd, jeg som Soul Food Sous Chef giver i min introduktionsvideo. Soul Food 2015 er en online mixed media workshop, hvor jeg sammen med 20 andre fantastiske kunstnere skal udarbejde en lektion. Rådene er ment til at bruge i en maleproces, men kan sagtens genbruges også til andre opgaver... Se de 5 råd her

Hvis enhver tager vare på sig selv, er der ingen, der bliver glemt

Hvem har brokkeretten?

Hvis enhver tager vare på sig selv, er der ingen, der bliver glemt. Sådan har min veninde altid sagt, og hun er selv en fin rollemodel for det gode råd. Aldrig hører jeg hende anklage eller bebrejde andre for noget, hun har været ude for eller har oplevet. Selvom jeg nu godt i nogle situationer synes at kunne ane andres andel i en lidt større målestok.

For eksempel når hun har brugt sin lørdag aften på at stille borde og pc'er op og gjort helt klar til et kursus, hun skal holde om mandagen. Da hun kommer om mandagen, heldigvis i god tid, har pedellen fjernet det hele og ovenikøbet klaget over, der ikke var blevet ryddet op om fredagen.

Ja, han er lidt af et paphoved, sagde hun, da jeg udtalte mig om... Læs mere på bloggen

Svømme med delfiner...

Advarsel: Ironi kan forekomme

Åh kender du de der mennesker, der bare har så svært ved at se virkeligheden i øjnene. Dem, der bare ikke formår at se tingene, som de er. Dem, der er fuldstændig uden for pædagogisk rækkevide, selvom du med stor ihærdighed og ofte uden held har forsøgt at banke lidt realitetssans ind i hovedet på dem.

En mindre sag i et større perspektiv

Offer og martyrDer findes tre slags sager. Min sag, din sag og universets sag, og så er den i virkeligheden ikke længere. Det er dog ikke helt så enkelt, da vi tit får byttet lidt rundt på sagerne, hvilket gør det vanskeligt at skelne mellem dem og holde os til den sag, der er vores. I stedet blander vi os i andres sager i den tro, at hvis vi får andre til at ændre sig, bliver vi lykkelige.  

Når ordet tager magten

Jeg kan ikke med rod, sådan er det bare. Når det roder omkring mig, roder det i mine tanker. Jeg bliver stresset og kan ikke holde fokus. Når der er rod, kalder det på min opmærksomhed i stil med "ryd mig op nu", og jeg er udmattet allerede inden, jeg kommer igang. Desværre hører jeg ikke til dem, der får et kick af at organisere rod og få det hele til at se pænt ud. Jeg får et kick af, at der er ryddeligt omkring mig, at der er højt til loftet og at alt har sin plads (og ikke mindst befinder sig der).

 

Kan menneskers følelser gøres op i penge?

Hvornår er vi for gamle til at have følelser, drømme og ikke mindst betydning som mennesker? Bliver vi til objekter uden følelser og værdi, når vi bliver ældre, og ved hvilken alder skiller det – betydning kontra ingen betydning?

Fornylig fortalte en kvinde på omkring 83 år med tårer i øjnene, hvordan hun følte sig overset og uden værdi efter en juleaften i familiens skød.

Abonnér på RSS - blogs
randomness